Jeanneke Bruning

Jeanneke Bruning

Ik ben Jeanneke Bruning (1963): teamcoach en coach; dansdocent en moeder van 3 dochters. Ik sta zelf aan het roer van mijn leven en heb ook in het verleden diverse keren het roer omgegooid of mijn koers bijgesteld. Ik werk zowel voor organisaties als individueel. Wanneer je met mij werkt, werk je met iemand die doelgericht, empathisch, integer, goedlachs, positief, dynamisch en creatief is.

Ik ben overtuigd van het eigen oplossend vermogen van ieder mens.

Ik ga ervan uit dat een probleem zich pas voordoet,

als je alles in je hebt om dit op te kunnen lossen

Koers uitgezet

Na mijn VWO heb ik de opleiding Creatieve Therapie Muziek gevolgd en ben ook daadwerkelijk bijna 20 jaar als muziektherapeut aan het werk geweest. Dit deed ik op diverse plekken (gedeeltelijk tegelijkertijd) met o.a. kinderen met geestelijk en meervoudige beperkingen; jongeren en volwassenen met lichamelijke beperkingen en Niet Aangeboren Hersenletsel. Zo had ik wekelijks een hele diverse populatie aan cliënten, zowel in leeftijd, in mogelijkheden als in problematiek.

Bij alles is het altijd mijn uitdaging geweest om mensen in hun kracht te zetten, te laten ontdekken waar hum kwaliteiten liggen om die zo goed mogelijk in te zetten.

Het roer om

Toen mijn kinderen geboren werden, heb ik bewust een stap terug gezet door een aantal banen op te zeggen. Dit gaf mij en mijn thuissituatie rust, terwijl ik wel bezig kon blijven met mijn vak.

Later ben ik gevraagd om te solliciteren als coördinerend begeleider. Dit deed ik naast mijn functie als muziektherapeut. Hierdoor was ik soms als collega en soms aansturend bezig. En ook hier was ik altijd op zoek naar ieders eigenheid en kwaliteit. Om het leidinggeven ook goed en onderbouwd te kunnen doen, heb ik de Voortgezette Opleiding Management aan Windesheim gevolgd. Dit gaf mij zekerheid, omdat ik nu kon onderbouwen waarom ik zaken op een bepaalde manier aanpakte in plaats van op intuïtie.

Daarna was het voor mij een logische stap om dan ook een baan als teamleider te gaan zoeken en muziektherapie (hoe leuk ook) achter me te laten. Zo ben ik bij Siza terecht gekomen, waar ik ruim 9 jaar met veel plezier gewerkt heb. Zo heb ik de diverse teams van het Activiteiten Centrum ondersteunt in de verandering naar activiteiten gericht op ontwikkelen en participatie, waarbij cliënten uitgedaagd werden om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Dit betekende dat de medewerkers ook op een heel andere manier moesten gaan werken. Een heel boeiend en succesvol pad, wat ieder team en iedere medewerker op zijn eigen manier heeft gelopen. Later ben ik overgestapt naar teamleider van woonlocaties. Voor mij een hele nieuwe omgeving, wat ook weer hele andere uitdagingen met zich mee bracht.

Overstag

Inmiddels voelde ik me steeds meer aangetrokken tot het coachende deel van leidinggeven. Dat is waar ik energie van krijg, waar mijn passie ligt en waarin ik anderen het beste kan ondersteunen. Aangezien ik coachen een vak vind, heb ik de Opleiding tot Coach gevolgd. Toen kwamen er een aantal veranderingen binnen mijn werk, die maakten dat ik me er niet meer op mijn plek voelde. Daarom heb ik besloten om te stoppen als teamleider. Een hele spannende stap, waar ik helemaal achter sta, ondanks dat dit veel onzekerheden met zich mee bracht.

En daar ben ik dan nu: mezelf op de kaart zettend als zelfstandig teamcoach, coach, stress- en burn-out coach. Dit is nog erg buiten mijn comfortzone (zoals dat zo mooi heet) maar het is wel waar ik energie van krijg.

Als (team)coach bekijk ik zaken graag vanuit verschillende invalshoeken, waardoor je steeds een ander zicht op de situatie krijgt. Ik kan makkelijk bij anderen aansluiten en heb, vanuit mijn diversiteit aan functies, een breed repertoire aan werkvormen dat ik inzet. Ik bekijk wat het beste past bij de situatie op dat moment en wat dan het meest helpend is.

Als zelfstandige coach ben ik ook werkzaam voor Career & Kids en Career & Live.

Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en maak als zodanig gebruik van de ethische beroepscode en de klachtenregeling van de NOBCO.

Share This