Jeanneke Bruning

Over mij

Ik ben Jeanneke Bruning (1963): teamcoach en coach; dansdocent en moeder van 3 dochters. Ik neem zelf heel bewust de regie over mijn leven en daarom heb ik in het verleden diverse keren het roer omgegooid en mijn koers gewijzigd.

Ik werk zowel voor (zorg)organisaties als voor individuele coachees. Als je met mij werkt, werk je met iemand die doelgericht, empathisch, integer, goedlachs, positief, dynamisch en creatief is.

Ik ben overtuigd van het eigen oplossend vermogen van ieder mens. Daarom ga ik ervan uit dat een probleem zich pas voordoet, als je alles in je hebt om dit op te kunnen lossen.

Het begin

Na mijn VWO heb ik de opleiding Creatieve Therapie Muziek gevolgd en ben ook daadwerkelijk bijna 20 jaar als muziektherapeute aan het werk geweest. Dit deed ik op diverse plekken (gedeeltelijk tegelijkertijd) met o.a. kinderen met geestelijk en meervoudige beperkingen; jongeren en volwassenen met lichamelijke beperkingen en Niet Aangeboren Hersenletsel. Zo had ik wekelijks een hele diverse populatie aan cliënten, zowel in leeftijd, in mogelijkheden als in problematiek.

Bij alles is het altijd mijn doel geweest om mensen in hun kracht te zetten, te laten ontdekken waar hun kwaliteiten liggen, zodat ze die zo goed mogelijk in kunnen zetten.

 

Het roer om

Een aantal jaar heb ik naast mijn functie als muziektherapeute ook als coördinerend begeleider gewerkt. Ook hier was ik altijd op zoek naar ieders kwaliteiten. Om het leidinggeven ook goed en onderbouwd te kunnen doen, heb ik de Voortgezette Opleiding Management aan Windesheim gevolgd.

Zo ben ik bij Siza terecht gekomen, waar ik de diverse teams van het Activiteiten Centrum gecoacht heb in de verandering naar activiteiten gericht op ontwikkelen en participatie. Een boeiend en succesvol pad, wat ieder team en iedere medewerker op zijn eigen manier heeft doorlopen. Later ben ik  teamleider van woonlocatie geworden, wat ook weer andere uitdagingen met zich mee bracht.

De laatste jaren ben ik ook als coach werkzaam geweest en heb medewerkers en teams ondersteund in het nemen van eigen regie.

 

De volgende stap

Het zijn de medewerkers is waar ik energie van krijg, waar mijn kracht ligt en waarin ik anderen het beste kan ondersteunen. Coachen is mijn ding! Daarom heb ik ook nog de Opleiding tot Coach gevolgd.

Door diverse veranderingen binnen mijn werk, heb ik besloten om te stoppen als teamleider. Ik werd coach en teamcoach. Zelfstandig ondernemer.

Een hele spannende stap, waar ik helemaal achter sta, die veel nieuwe dingen met zich mee brengt en waarin ik me nu helemaal thuis voel!

Kijk mee

Werken met Jeanneke

Play Video

Ik heb Jeanneke als een kundige gedreven coach ervaren. Haar manier van aanpak zet je aan het denken. Ze zet je aan om te reflecteren. Daar waar jij het nodig hebt, weet ze je handvatten te geven . Ze is professioneel, eerlijk, oprecht en direct.

Herman

Jeanneke haar kracht als coach is om je een spiegel voor te houden en zodat jij je eigen valkuilen inziet. Zij doet dit op een zeer vriendelijke manier waardoor valkuilen niet negatief lijken. Een hele fijne coach en een ervaring die ik nog steeds dagelijks toepas.

Mariska

Rendement van Geluk

Ik ben licentiehouder Rendement van Geluk. De visie en werkwijze past volledig bij mijn kijk op de mens, op geluk en op medewerkerstevredenheid.

Gelukkige werknemers presteren beter én zijn duurzaam inzetbaar. Dat betekent o.a. minder verzuim, minder verloop en hogere productiviteit.

Veel medewerkers worstelen met de balans tussen gezondheid, tijd en geld. Geld was lange tijd de oplossing voor een goede gezondheid en geluk en dus was het vergaren van geld een doel op zich. Het welbevinden van medewerkers op de werkvloer en ook daarbuiten wordt belangrijker dan materiële zaken zoals een hoog salaris of een dure auto. Medewerkers hechten steeds meer waarde aan goede relaties met familie, vrienden, collega’s en klanten en willen zich kunnen vinden in de missie en visie van de organisatie waarvoor ze werken.

Rendement van Geluk heeft zich tot doel gesteld om werkgevers te helpen met geluk op de werkvloer. Daarmee willen we samen bijdragen aan het persoonlijk geluk van werknemers én aan een optimaal duurzame, betekenisvolle en winstgevende organisatie.

Dit doen we door het inzetten van de Gelukkig Leven Testen. Op basis hiervan wordt een persoonlijk gesprek gevoerd, waarna iemand zijn eigen doelen opstelt die bijdragen aan zijn geluk.

Kijk voor meer informatie en het Gelukkig Leven Programma op Rendement van Geluk

 

Career & Kids

Als zelfstandige coach  werkzaam voor Career & Kids en Career & Live

NOBCO

Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en maak als zodanig gebruik van de ethische beroepscode en de klachtenregeling van de NOBCO.