Jeanneke Bruning

Ik ben Jeanneke Bruning (1963): teamcoach en coach; dansdocent en moeder van 3 dochters. Ik sta zelf aan het roer van mijn leven en heb ook in het verleden diverse keren het roer omgegooid of mijn koers bijgesteld.

Ik werk zowel voor organisaties als individueel. Als je met mij werkt, werk je met iemand die doelgericht, empathisch, integer, goedlachs, positief, dynamisch en creatief is.

Ik ben overtuigd van het eigen oplossend vermogen van ieder mens.Ik ga ervan uit dat een probleem zich pas voordoet,als je alles in je hebt om dit op te kunnen lossen.

                                                      

Koers uitgezet

Na mijn VWO heb ik de opleiding Creatieve Therapie Muziek gevolgd en ben ook daadwerkelijk bijna 20 jaar als muziektherapeute aan het werk geweest. Dit deed ik op diverse plekken (gedeeltelijk tegelijkertijd) met o.a. kinderen met geestelijk en meervoudige beperkingen; jongeren en volwassenen met lichamelijke beperkingen en Niet Aangeboren Hersenletsel. Zo had ik wekelijks een hele diverse populatie aan cliënten, zowel in leeftijd, in mogelijkheden als in problematiek.

Bij alles is het altijd mijn uitdaging geweest om mensen in hun kracht te zetten, te laten ontdekken waar hun liggen om die zo goed mogelijk in te zetten.

Het roer om

Nadat een aantal jaar heb ik naast muziektherapeute ook als coördinerend begeleider gewerkt. Ook hier was ik altijd op zoek naar ieders kwaliteiten. Om het leidinggeven ook goed en onderbouwd te kunnen doen, heb ik de Voortgezette Opleiding Management aan Windesheim gevolgd.

Zo ben ik bij Siza terecht gekomen, waar ik de diverse teams van het Activiteiten Centrum gecoacht heb in de verandering naar activiteiten gericht op ontwikkelen en participatie. Een boeiend en succesvol pad, wat ieder team en iedere medewerker op zijn eigen manierheeft gelopen. Later ben ik  teamleider van woonlocatie geworden, wat ook weer andere uitdagingen met zich mee bracht.

De laatste jaren heb ik ook als coach medewerkers en teams ondersteund in het nemen van eigen regie. 

Overstag

Het zijn de medewerkers is waar ik energie van krijg, waar mijn kracht ligt en waarin ik anderen het beste kan ondersteunen. Coachen is eenen daarom heb ik de Opleiding tot Coach gevolgd. Door diverse veranderingen binnen mijn werk, heb ik besloten om te stoppen als teamleider. Een hele stap, waar ik helemaal achter sta, die veel nieuwe met zich mee brengt maar waarin ik me helemaal thuis voel.

Rendement van Geluk

Ik ben licentiehouder Rendement van Geluk. De visie en werkwijze sluiten aan bij mijn overtuigingen.

Gelukkige werknemers presteren beter én zijn duurzaam inzetbaar. Dat betekent o.a. minder verzuim, minder verloop en hogere productiviteit.

Veel medewerkers worstelen met de balans tussen gezondheid, tijd en geld. Geld was lange tijd de oplossing voor een goede gezondheid en geluk en dus was het vergaren van geld een doel op zich. Het welbevinden van medewerkers op de werkvloer en ook daarbuiten wordt belangrijker dan materiële zaken zoals een hoog salaris of een dure auto. Medewerkers hechten steeds meer waarde aan goede relaties met familie, vrienden, collega’s en klanten en willen zich kunnen vinden in de missie en visie van de organisatie waarvoor ze werken.

Wij hebben ons ten doel gesteld om werkgevers te helpen met geluk op de werkvloer. Daarmee willen we samen bijdragen aan het persoonlijk geluk van werknemers én aan een optimaal duurzame, betekenisvolle en winstgevende organisatie.

> Kijk voor meer informatie en het Gelukkig Leven Programma op Rendement van Geluk

 

Career & Kids

Als zelfstandige coach  werkzaam voor Career & Kids en Career & Live

NOBCO

Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en maak als zodanig gebruik van de ethische beroepscode en de klachtenregeling van de NOBCO.