Ken jij het geheim van de gelukkige teamcoach?

Training Van Coach naar Teamcoach voor serieuze coaches die méér willen.

Dat gelukkige teamcoaches bestaan is een feit. Net zoals er ongelukkigen bestaan. Waarom zou jij je bij die laatste groep aansluiten? Dat hoeft ook helemaal niet. Waar het verschil in zit, dát geheim doet Jeanneke Bruning, ervaren en erkende teamcoach, uit de doeken in haar training Van Coach naar Teamcoach.

Groep of team?

Als coach zet je mooie prestaties neer bij jouw afzonderlijke coachees. Kun je nu ook een team aan? Voor velen blijkt het coachen van een team te hoog gegrepen omdat de dynamiek van een groep onvoorspelbaar, onbetrouwbaar en asociaal kan zijn. En een onhandelbare groep is geen team. Hoe ga hier mee om – waar begin je? – of hoe peil je dit van tevoren? Hoe krijg je de groep zo ver dat deze jou en jouw kennis en aanpak accepteert? En hoe meet je succes?

Heb jij ook de ervaring, dat teams en leidinggevenden wel willen maar niet weten hoe én wil jij hen ondersteunen? Heb jij al wel ervaring als coach maar mis je de kennis en tools om met teams aan de slag te gaan?
In de training Van Coach naar Teamcoach ontrafelt Jeanneke Bruning het geheim van de gelukkige teamcoach in een aansprekende mix van wetenschappelijke methodes, persoonlijke ervaringen, eyeopeners, adviezen en praktijkoefeningen. Met alle ruimte voor individuele vragen.

Welke thema’s pakken we aan in Van Coach naar Teamcoach?

 • Wanneer is een groep een team?
 • Rol en positie van de teamcoach.
 • Taak- en procesgerichte interventies.
 • Teamfases van Tuckman.
 • Teamrollen van Belbin.
 • Voorgrond versus achtergrond.
 • Frustraties van Teamwork van Lencioni.
 • Werkvormen.
Ja, ik meld me aan voor Van Coaching naar Teamcoach!

Wanneer?

De training Van Coach naar Teamcoach bestaat uit vier dagen verdeeld over drie maanden en vind plaats in Apeldoorn. Een groep bestaat uit maximaal acht deelnemers om veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en interactie te garanderen. Alleen zo kan iedere deelnemer zich professioneel ontwikkelen en kan ontdekken waar haar/zijn kracht als teamcoach ligt. Ervaring en kennis als coach is een voorwaarde, de training is dan ook een verbreding van de aanwezige kennis en kunde.

Tijdens de bijeenkomsten maken we niet alleen kennis met verschillende theorieën en werkvormen die je kunt inzetten bij het coachen van teams, maar we werken ook vanuit de praktijk onder het motto zelf oefenen, zelf ervaren. Tussen de bijeenkomsten ga je aan de gang met de opgedane kennis via oefeningen en verdiepingsopdrachten.

Ja, ik meld me aan voor Van Coaching naar Teamcoach!

Datums

 • 23 september
 • 7 oktober
 • 28 oktober
 • 18 november

Volledig verzorgd

Bij alle dagen is koffie/thee/water en de lunch inbegrepen

Investering

Voor de training Van Coach naar Teamcoach betaal je € 1.750,00 (excl. BTW)
Uiteraard kan ik de training ook inhouse verzorgen.

Na de training Van Coach naar Teamcoach heeft het succesvol coachen van een team geen geheimen meer voor jou.

Ik neem het persoonlijk

‘Ik geloof in de kracht van samenwerken, het bundelen van talenten en kwaliteiten én het plezier dat dit met zich meebrengt. Ik word blij, wanneer ik teams kan ondersteunen om beter samen te werken, hun doel helder te kunnen vertalen naar gedrag, meer gebruik te maken van elkaars kwaliteiten, zodat er een positieve ontwikkeling ontstaat. Ik ben die enthousiaste, positieve teambooster, die jou en je teams weer verder helpt.’

Ik ben Jeanneke Bruning, zelfstandig coach. Na jaren gewerkt te hebben als muziektherapeute en later als leidinggevende in de zorg, beschik ik over een brede ervaring. Ik ben licentiehouder bij Rendement van Geluk. Ik ben aangesloten bij de NOBCO (Nederlandse Orde van Beroepscoaches) en maak gebruik van de ethische beroepscode en de klachtenregeling van de NOBCO.

Heb je vragen, dan kun je altijd contact met me opnemen: 06-46346032 of jeannekebruning@telfort.nl